Joi, 26.05.2022, 4:10 PM
Bine aţi venit oaspete | RSS
Despre noi | Înregistrare | Intrare
Despre noi
Regulament site
Conţinut site
Bun de citit!
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Ce rasă creșteți sau doriți să creșteți?
1. Angus
2. Charolais
3. Limousine
4. Blanc Blue Belge
5. Highland
6. Galloway
7. Sura de Stepă
8. Blonde D`Aquitaine
Total răspunsuri: 397
Statistica
Muzică
Share on...

     Care sunt intenţiile noastre?

     Unul dintre obiectivele de importanţă majoră pentru noi este promovarea creşterii bovinelor din rasele specializate în această direcţie şi a crescătorilor.

     Experienţa de pe forumurile de specialitate ne-a arătat că mulţi crescători se confruntă cu unele probleme specifice, la care nu găsesc răspunsul în cărţi, şi din păcate uneori nici la specialişti. Încercăm să venim în întâmpinarea acelora care au nevoie de o idee, un sfat - fără a avea pretenţia că ştim răspunsul la toate problemele sau întrebările pe care le au.

     În secţiunile de mai jos am sintetizat cele mai importante informaţii privitoare la activitatea de creştere a bovinelor de rasă de carne, mai ales din punctul de vedere al crescătorului de animale, fără a neglija datele din literatura de specialitate. Informaţiile şi modalitatea de prezentare vor fi îmbunătăţite pe măsură ce persoane cu experienţă şi alţi profesionişti îşi vor aduce contribuţia.

     Pentru a evidenţia sursa informaţiilor redate precizăm că deocamdată datele preluate din sursele bibliografice sunt redate utilizându-se culoarea albastru închis, iar opiniile preluate de la crescători sau alte persoane interesate vor fi de culoare albastru deschis. Am căutat să exemplificăm materialele scrise cu prezentări video, pentru ca cei interesaţi să îşi poată forma imagine cât mai completă asupra temei abordate.     

      În materialele prezentate am încercat să păstrăm o abordare echidistantă faţă de toate rasele de bovine de carne, dar suficient de particularizată, astfel încât crescătorii să poată alege acea rasă care se potriveşte cel mai bine zonei în care îşi desfăşoară activitatea şi îngrijirii pe care ei o pot acorda animalelor. Totodată, am căutat să exemplificăm cu prezentări video pentru a avea o vizualizare concretă a materialului scris.

     În secţiunea destinată prezentării crescătorilor sunt menţionaţi toţi cei care solicită acest lucru.

   Cum contribui si eu?

    Suntem convinşi că doar cu ajutorul opiniilor celor implicaţi în această activitate putem realiza o informare şi o promovare  de amploare a activităţii. Ca urmare contribuţia dumneavoastră la  acest proiect nu este numai binevenită, ci chiar o obligaţie morală.

    De ce să mă înregistrez?

    Înregistrarea ca utilizatori ai acestui site vă permite consultarea  unor secţiuni cu acces restricţionat pentru oaspeţi şi vă conferă drepturi suplimentare, în calitate utilizatori. Vă rugăm consultaţi regulamentul site-ului.

editat de nina

Copyright Cosmin Popa & Nina Horvath © 2022