Joi, 26.05.2022, 4:39 PM
Bine aţi venit oaspete | RSS
Despre noi | Înregistrare | Intrare
Despre noi
Regulament site
Conţinut site
Bun de citit!
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Ce rasă creșteți sau doriți să creșteți?
1. Angus
2. Charolais
3. Limousine
4. Blanc Blue Belge
5. Highland
6. Galloway
7. Sura de Stepă
8. Blonde D`Aquitaine
Total răspunsuri: 397
Statistica
Muzică
Share on...

RECOMANDĂRI PENTRU CEI INTERESAŢI DE ACHIZIŢIA DE BOVINE DE CARNE (şi sunt "începători" în domeniu...)


Având în vedere că, în ultima perioadă de timp, mai multe persoane care au achiziţionat bovine au întâmpinat ulterior tot felul de "obstacole" în a obţine diverse acte (promise de vânzator, dar "uitate" pe parcurs), este recomandat ca în cazul în care sunteţi interesaţi de achiziţia de bovine, în momentul când faceţi transportul să aveţi "în mână! (hai să zicem OBLIGATORIU B) ) următoarele acte:

  •  pentru animalele de prăsilă  - aceste animale sunt cele care vor intra în efectivul matcă (vor fi vaci mame, tauri de prasilă - iar în cazul acestora din urma fără certificat de origine nu vi se eliberează autorizaţia pentru montă naturală de către OARZ judetean!):
  1. paşaportul în original
  2. certificatul de origine (pedigriul) în original
  3. factura + chitanţa + avizul de însoţire marfă (după caz)
  4. documentele eliberate de medicul veterinar (formular de mişcare/certificat de sănătate, iar în cazul junincilor gestante acte care certifică gestaţia, şi, mai ales, tatăl viitorului viţel - buletin de însămânţări artificiale sau buletin de montă naturală - aspect extrem de important, mai ales pentru cumpărătorii de bovine de carne care au exploataţiile în zone defavorizate, unde în momentul de faţă se acorda subvenţia pentru bovinele de carne - şi dacă nu pot prezenta acte doveditoare ale originii viţelului (buletin de montă naturală sau buletin de însămânţare artificială), nu vor avea animalele eligibile la plată!!! )
  •  pentru animalele luate "la kilogram" (pentru îngrăşare, abatorizare) - aceste animale se vând, de obicei, fără certificate de origine - aspect extrem de important mai ales pentru cumpărătorii de bovine de carne care au exploataţiile în zone defavorizate, unde în momentul de faţă se acordă subvenţia pentru bovinele de carne - şi dacă nu pot prezenta certificat de origine sau acte doveditoare ale originii animalului (buletin de montă naturală sau buletin de însămânţare artificială), nu vor avea animalele eligibile la plată!!!:
  1. paşaportul în original
  2. factura + chitanţa + avizul de însoţire marfă (după caz)
  3. documentele eliberate de medicul veterinar (formular de mişcare/certificat de sănătate)

IMPORTANT DE ŞTIUT!

1. CERTIFICATELE DE ORIGINE PENTRU BOVINELE DIN RASĂ DE CARNE (ANGUS, CHAROLAISE, LIMOUSINE) SUNT ELIBERATE ÎN MOMENTUL DE FAŢĂ DE CĂTRE ANARZ BUCUREŞTI, conform normativelor în vigoare, şi obligatoriu trebuie să fie cu timbru sec.

2. UTILIZAREA PENTRU MONTĂ NATURALĂ A UNUI TAUR NEAUTORIZAT DE CĂTRE OARZ JUDEŢEAN SE SANCŢIONEAZĂ, conform normativelor în vigoare.

3. Paşaportul este eliberat de către DSVSA judeţean, si obligatoriu trebuie să fie cu timbru sec, respectiv să fie semnat de medicul veterinar de circumscripţie sau de proprietar, în cazul în care acesta este utilizator SNIIA.

4. Urmăriţi cu atenţie deosebită dacă datele din paşaport sunt corecte, şi mai ales, dacă sunt conforme cu datele din certificatul de origine ataşat!

5. Având în vedere că anul acesta s-a cerut la depunerea dosarelor pentru subvenţia bovinelor de carne din zonă defavorizată şi copia paşaportului, inclusiv la animalele care au fost în exploataţie 8 luni, dar au fost vândute între timp (nu a fost suficient doar formularul de mişcare), este recomandat să faceţi copii după toate actele animalelor pe care le deţineţi.postat de nina, 06.08.2013 
Copyright Cosmin Popa & Nina Horvath © 2022