Marţi, 19.03.2024, 10:38 AM
Bine aţi venit oaspete | RSS
Despre noi | Înregistrare | Intrare
Despre noi
Regulament site
Conţinut site
Bun de citit!
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Ce rasă creșteți sau doriți să creșteți?
1. Angus
2. Charolais
3. Limousine
4. Blanc Blue Belge
5. Highland
6. Galloway
7. Sura de Stepă
8. Blonde D`Aquitaine
Total răspunsuri: 398
Statistica
Muzică
Share on...

     Rasa Hereford
     Origine şi formare: Formată în comitatul cu acelaşi nume din Anglia, din vechile populaţii de taurine locale ameliorate cu taurinele de origine suedeză şi apoi intens selecţionate în direcţia producţiei de carne, primele taurine cu forme şi culoare caracteistică rasei apărând în jurul anilor 1750 - 1760. Registrul genealogic al rasei datează din anul 1846.
Exterior, conformaţie:
- Aspectul exterior general este specific tipului morfologic de carne, armonios, proporţionat conturat,
- Constituţie fină-afânată,
- Trunchi voluminos, bine îmbrăcat în muşchi, foarte adânc,
- Extremităţile reduse,
- Linia superioară a trunchiului este dreaptă şi orizontală,
- Toracele foarte adânc, crupa largă şi lungă, fesa accentuat coborâtă,
- Culoarea robei este bălţată cu roşu şi capul întotdeauna alb. Culoarea albă porneşte din regiunea greabănului, cuprinde capul, salba, faţa inferioară a trunchiului şi membrele, restul robei fiind roşu închis.
Rasa se caracterizează prin rezistenţă şi temperament vioi, adaptabilitate deosebită.
     Însuşiri zooeconomice: Rasa este precoce, primul produs fiind obţinut la vârsta de 2,5 ani. Totodată, este o rasă longevivă. În condiţii intensiv de îngrăşare realizează spor mediu zilnic de 1100 grame. Randamentul de tăiere este la tineretul foarte bine îngrăşat între 65 - 70%.

editat de nina
Copyright Cosmin Popa & Nina Horvath © 2024