Vineri, 29.03.2024, 10:15 AM
Bine ati venit oaspete | RSS
Principala | ANGUS-RO | Inregistrare | Login
Despre noi
Regulament site
Conţinut site
Bun de citit!
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Ce rasă creșteți sau doriți să creșteți?
1. Angus
2. Charolais
3. Limousine
4. Blanc Blue Belge
5. Highland
6. Galloway
7. Sura de Stepă
8. Blonde D`Aquitaine
Total răspunsuri: 398
Statistica
Muzică
Share on...

DATE DE CONTACT ALE FERMIERILOR IMPLICAŢI ÎN ACTIVITATE » 2014 » Iulie » 9 » Informare despre adunarea generală a Asociaţiei Angus-Ro
8:11 AM
Informare despre adunarea generală a Asociaţiei Angus-Ro

Informare

În data de 27.06.2014, Asociaţia Angus-Ro în colaborare cu Consiliul Local Suseni, judeţul Harghita a organizat Adunarea Generală a Asociaţiei la sediul primăriei comunei Suseni, judeţ Harghita.

Dl. Dr. Pachiţanu Vasile a salutat invitaţii prezenţi şi a prezentat ordinea de zi.

  • Cuvânt de deschidere – Dl. Haschi Andrei-Peter, Director Executiv APIA Harghita
  • Aspecte legislative ale creşterii bovinelor rasă de carne – Dl. Senator Tánczos Barna, crescător bovine rasa limousine
  • Avantajele producţiei „bio” – Dl. Stepa Viorel, vicepreşedinte Asociaţia Bio-Ro
  • Prezentarea actului constitutiv şi a statutului Asociaţiei, documente juridice – Dl. Dr. Pachitanu Vasile, preşedintele Asociaţiei
  • Informare privind activitatea Asociaţiei (12/02/2012 - 27/06/2014)
  • Informare tehnică privind Controlul Oficial al Producţiei (COP) şi Registrul genealogic - Dl. Dr. Cosmin Popa
  • Primirea de noi membri, propunere de numire a Dnei. Dr. Horvath Dumitrina ca vicepreşedinte al Asociaţiei
  • Propunere privind bugetul de venituri şi cheltuieli (taxa de înscriere, cotizaţia )
  • Diverse - alte probleme ce vor fi propuse de membrii Asociaţiei
  • pentru doritori - vizită în ferma deţinută de SC Rinde Mast SRL – rasa angus - în localitatea Joseni, jud. Harghita

 

În cuvântul de deschidere prezentat de Dl. Ing. Haschi Andrei-Peter, director executiv al APIA Harghita, s-a descris situaţia actuală privitoare la numărul de bovine de carne subvenţionabile şi evoluţia acestui număr în ultimii ani în judeţul Harghita. Concluzia finală a fost că, tendinţa ascendentă a numărului de bovine de carne subvenţionabile este semnificativă şi este una dintre cele mai mari la nivel naţional.

Dl. Senator Tánczos Barna, crescător de bovine limousine, a prezentat date statistice privind la evoluţia şeptelului de bovine la nivel naţional şi pornind de la aceste date, a prezentat măsurile legislative deja luate şi cele care trebuie să fie implementate în perspectivă.

Dl. Stepa Viorel, vicepreşedinte al Asociaţiei Bio-Roa prezentat avantajele producţiei „bio”, posibilitatea de a vinde produsele „bio” la preţuri avantajoase pe piaţa externă, comparativ cu alt e produse.

Dl. Dr. Pachiţanu Vasile, preşedintele Asociaţiei Angus-Ro a prezentat activitatea Asociaţiei din ultimul an: participarea la expoziţii naţionale de profil, obţinerea acreditării pentru realizarea controlului oficial al producţiei la bovinele pentru rasele de carne. Totodată, a prezentat actul constitutiv şi statutul Asociaţiei, prezentare importantă mai ales pentru noii membrii.

Dl. Dr. Popa Cosmin a prezentat o informare tehnică privind Controlul Oficial al Producţiei (COP) şi Registrul genealogic, modul de lucru, importanţa şi necesitatea practică a realizării COP.

Pe parcursul prezentărilor, invitaţii au avut întrebări concrete şi observaţii privind aspectele descrise, astfel încât, prezentările s-au transformat în discuţii libere, în care s-au clarificat anumite aspecte care erau necunoscute sau neînţelese pentru invitaţi, creându-se o atmosferă reală de grup de lucru.

În discuţiile care au urmat s-a încercat configurarea unui buget necesar pentru funcţionarea în condiţii optime a Asociaţiei şi calcularea pe baza bugetului obţinut a cotizaţiei. În primă fază s-a propus un tip de taxare, care s-a dovedit a fi greoaie de înţeles şi aplicat, în acest context s-a hotărât introducerea unei singure taxe/an, pe cap de animal deţinut. Suma calculată este de 120 lei/cap de animal/an, incluzând şi taxa pentru realizarea COP, cu excepţia cheltuielilor de transport şi cazare a controlorilor.

S-a propus numirea Dnei. Dr. Horváth Dumitrina ca vicepreşedinte a Asociaţiei.

În cursul discuţiilor finale s-a ajuns la următoarele concluzii:

1. obligativitatea realizării vânzărilor de produşi prin intermediul Asociaţiei, pentru a putea negocia preţuri mai bune, respectiv pentru a putea găsi mai uşor potenţiali cumpărători.

2. înfiinţarea unei societăţi comerciale de către Asociaţie pentru a realiza activitatea comercială.

3. pe viitor se impune necesitatea organizării unei îngrăşătorii/încheierea unui contract cu o îngrăşătorie deja existentă, atât pentru definitivarea activităţii comerciale, cât şi pentru a putea realiza activitatea de testare a tăuraşilor în cadrul programului de ameliorare.

4. este obligatorie realizarea unui site funcţional al Asociaţiei, unde fiecare membru/potenţial client să poată găsi informaţiile care îl interesează.

5. se impune o comunicare mai rapidă şi eficientă între Asociaţie şi membrii, pentru evitarea situaţiilor neplăcute şi obţinerea rezultatelor cele mai bune în activitatea desfăşurată.

6. asigurarea începând de anul viitor a direcţionării a 2% din impozitul datorat către stat de către membrii spre bugetul asociaţiei Angus-Ro.

Categorie: noutăţi | Vizualizari: 451 | Adaugat de: nina | Raging: 2.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]
Copyright Cosmin Popa & Nina Horvath © 2024