Despre bovinele de carne... - piemontese
Joi, 08.12.2016, 4:08 AM
Bine aţi venit oaspete | RSS
Despre noi | Înregistrare | Intrare
Despre noi
Regulament site
Conţinut site
Bun de citit!
Forma intrarii
Cautare
Sondajul nostru
Ce rasă creșteți sau doriți să creșteți?
1. Angus
2. Charolais
3. Limousine
4. Blanc Blue Belge
5. Highland
6. Galloway
7. Blonde D`Aquitaine
8. Sura de Stepă
Total răspunsuri: 376
Statistica
Muzică
Share on...

     Rasa Piemontese
     Origine şi formare: Este rasa reprezentativă pentru bovinele de carne italiene, fiind formată în nordul Italiei, prin selecţia şi ameliorarea raselor de taurine locale.   
     Exterior, conformaţie:
- Aspectul exterior general este specific tipului morfologic de carne, hipermetrică, cu însuşiri pentru producţia de carne impresionante,
- Constituţie fină-robustă,
- Trunchi lung, foarte larg şi adânc,
- Capul este destul de mare,
- Linia superioară a trunchiului este dreaptă şi orizontală,
- Culoarea robei este gălbuie, de diferite nuanţe.
     Însuşiri zooeconomice: În condiţii normale de îngrăşare realizează spor mediu zilnic de peste 1100 grame. Randamentul de tăiere este obişnuit de peste 62 - 64%, obţinându-se carcase mari.


editat de nina

Copyright Cosmin Popa & Nina Horvath © 2016